В най-дългото послание „Мисия доброволец“ се включиха представители на сдружение „Младежка толерантност“

На 5 декември 2011 г., по повод Международния ден на доброволеца, от 12 часа в Сити Център София, се състоя подреждането на най-дългото послание на доброволците в света. Участваха над 200 младежи – доброволци, които се включиха в сътворяването на общо есе, посветено на темата: „Мисия доброволец”. Единствени участници от В.Търновска област бяха представителите на Сдружение „Младежка толерантност” – специално поканени като организация работеща иновативно и с най-много доброволци по европейските програми. Събирането и подреждането на отделните букви от съдържанието на есето в Сити център София бе с начало 12.00 продължи до 17,30 ч. Очаква се дължината на целия текст да надхвърли един километър.

Българският опит за рекорд за книгата “Гинес” бе отбелязан с музикални изпълнения, като началото на забавната програма бе в 17:30 ч. Повече от 2 часа звезди на българската поп-музика свириха и пяха за участниците в проявата, която е в партньорство със Сити Център София. Инициативата за Международния ден на доброволеца е по идея на Министерството на образованието, младежта и науката(МОМН) съвместно с Националния център “Европейски младежки програми и инициативи”(НЦЕМПИ). Реализирането на идеята бе опит да се кандидатства за Книгата на рекордите “Гинес” в категория – „Най-дълго послание”.
Представителите на Горна Оряховица, освен че направиха много нови контакти, се видяха със стари приятели, подреждаха буквите в центъра и разговаряха с зам. министъра на МОМН – Петя Евтимова.