Доброволец в Полша (Trójmiasto) за 7 месеца

Проектът е за работа с деца и младежи от „трудни семейства“. Доброволецът ще имат възможност да работи с деца и младежи на различна възраст и да организира, заедно с ръководители на групи, работещи в центровете, различни дейности  (например работилница за ръчно изработени неща, за готвене, спортни занимания и др.).

През лятната ваканция доброволеца ще има възможност да вземе участие в различни лагери за деца и младежи – като помощник на водача на групата или лицето, отговорно за спортните и/или музикалните занимания. Ходим на различни видове лагери – редовни лагери с деца, пешеходни турове с младежи, кану лагери.

Бихме искали нашият доброволец да ни помога в различни видове дейности. В същото време сме отворени за предложения и идеи от негова/нейна страна. Особено се интересуваме от неща, свързани с културата на доброволеца – народни танци, песни, храна и игри за деца, характерни за родната му/ѝ страна

Нашият доброволец трябва да бъде активен, със свободно мислене и творчески дух, който обича да работи с деца и младежи и който знае как да влезе в допир с тях (или поне не се страхува от това). Интереси като спорт, музика, танци или всеки друг вид страст, с които доброволецът може да зарази младите хора, са също  добре дошли.

В момента имаме 3 текущи проекта. Всички проекти са разположени в рамките на 3 града (т.нар. Trójmiasto – Гдиня, Сопот, Гданск) – в район, известен като туристически. Има 3 отделни апартамента за нашите ЕДС доброволци. Всеки доброволец има своя собствена спалня, като дели кухня, баня и баня с други двама ЕДС доброволци. Апартаментите са разположени доста близо до транспортните средства. Доброволците получават билет за транспорт, за да пътува от апартамента до работното си място. Отделно от джобните пари, се дават и пари за храна всеки месец.

Съветваме ви да разгледате на нашия уеб сайт: www.evs.caritas.pl, където можете да намерите много снимки от нашите проекти и да прочетете мнения на наши бивши доброволци.

Продължителност на дейността: 1 април  – 31 октомври 2012г.
Посрещаща организация: Caritas
Референтен номер: 2011-PL-1732011-PL-174 и 2011-PL-175