Сдружение „Младежка толерантност” отново кани горнооряховчани на вечер с настолни игри

Само месец след първата вечер с настолни игри, в Горна Оряховица за втори път ще има подобно събиране, организирано с подкрепата на Сдружение „Младежка толерантност“. „Скай бар – Амбарица“ отново ще бъде терена, на който в продължение на няколко часа в съботната вечер на 22 февруари ще се разиграват разнообразни игри. На разположение ще бъдат един куп игри, сред които класическите „Каркасон“ и „Заселниците на Катан“, уникалната „Kolejka“от Полша, социалните „Съпротива“ и „Hanabi“, както и традиционните „Микадо“, домино и игри с карти. Всеки, разбира се, е добре дошъл да донесе и собствена игра, но трябва да е готов да обяснява правилата, преди да предизвика другите на нея.

За първи път вечер с настолни игри в Горна Оряховица имаше на 18 януари и се радваше на голям интерес. В инициативата се вклюючиха над 30 човека, предимно младежи от града и региона. Подобни вечери бяха организирани и във Велико Търново, също с голям успех.

Настолните игри през последните 20 години изжвяват възраждане в световен мащаб и от известно време това се усеща силно и в България – все повече хора играят, организират се срещи и клубове, все повече игри се издават на български. В София и другите по-големи градове тази дейност е много по-развита, така че целта на тези срещи е да се популяризира тази форма на забавление и в по-малките населени места. Игрите са не просто чудесен начин за забавление, но и възможност за общуване, защото в тях всички са около една маса и има много непосредствени взаимодействия. Игрите имат и голям образователен потенциал, тъй като чрез тях освен че се развиват разнообразни умения, могат да бъдат преподавани и знания в различни области на науката.

Заповядайте на 22 февруари от 16ч в „Скай бар – Амбарица“ в Г.Оряховица, подробности можете да намерите в събитието във Facebook. Да играем!